stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=26655
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Stad tekent toegankelijkheidsconvenant met Westkans

Nieuws
Brugge, maandag 19/1/2009. Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) heeft deze middag een "toegankelijkheidsconvenant" getekend met de vzw Westkans, het West-Vlaams Bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid. De stad zich engageert zich daarin om zich op structurele wijze verder aandacht te besteden aan de toegankelijkheid van de stedelijke infrastructuur.

Westkans bouwde de voorbije jaren aanzienlijke ervaring op in het verstrekken van toegankelijkheidsadvies en bij belangrijke verbouwingen zal het stadsbestuur van Westkans deskundige begeleiding ontvangen. Naast de technische advisering zou Westkans ook zorgen voor de ondersteuning van vormingsactiviteiten, toegankelijkheidsonderzoek, opleiding van het stadspersoneel over toegankelijkheid en klantvriendelijk onthaal van personen met een handicap en over toegankelijkheid van informatie.

Westkans vzw sloot eerder convenanten af met een 15-tal West-Vlaamse gemeente- en stadsbesturen. Het convenant met provinciehoofdstad Brugge wordt door de vereniging gezien als een springplank, om binnenkort met alle steden en gemeenten een gelijkaardig akkoord te sluiten.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com