stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=26683
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

VOKA: winkelcentrum bij Stadion Club Brugge hoeft niet


Brugge, dinsdag 20/1/2009. Voka regiovoorzitter Jean-Pierre Saelen vindt dat het nieuwe voetbalstadion voor Club Brugge in Loppem eventueel gefinancierd kan worden uit de realisatie van een bedrijvenzone voor hoogwaardig technologische bedrijven, dat gepland is ter hoogte van de Chartreuse in Sint-Michiels-Brugge, of andere multi-functionele bedrijfsfuncties zonder shopping, in plaats van door een shoppingcentrum.

Bedrijventerrein niet opofferen

"Er kan in elk geval geen sprake zijn van het opofferen van dit al 25 jaar lang bepleitte bedrijventerrein ten voordele van het stadionproject", zegt Saelen. "Het winkelcentrum kan eventueel vervangen worden door een multifunctioneel dienstencentrum, met bijvoorbeeld congresfaciliteiten, een nieuw brugs zwembad en andere sportifrastructuur of andere bedrijfsfunctiefuncties... Een winkelcentrum hoeft voor ons niet echt," zegt de VOKA topman in een gesprek met de redactie van de Stadsomroep.

VOKA stond tot voor kort onvoorwaardelijk achter de plannen van Uplace en Club Brugge voor een stadion gefinancierd door een shoppingcentrum.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com