stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=26843
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

5e editie Brugse Zomercheques gestart

Nieuws
Brugge, donderdag 5/2/2009. In de Hallen op de Markt is vanavond de vijfde editie van de Brugse Zomercheques gelanceerd. De Brugse Zomercheques, waarbij de stad een deel van de kosten en zelfs van de organisatie van een buurtfeest op zich neemt, zijn na 5 jaar een begrip geworden. Ook voor 2009 heeft de stad Brugge een uitgebreid aanbod voor buurtbewoners die mensen in hun buurt willen samenbrengen.

Naast de klassieke zomercheques voor huur tafels, stoelen, tenten, … niet voor eten en drank, kan met één enkel formulier ook uw vergunning geregeld worden, uw straat verkeers- en parkeervrij gemaakt, een 'speelstraat voor één dag' opgezet worden én materiaal bij de dienst Cultuur aangevraagd worden.

Ook dit jaar worden buurtcomités deze zomer vrijgesteld zijn van Sabam en is er een automatisch' verzekerd voor de burgerlijke aansprakelijkheid van Ethias.

Ook dit jaar biedt de stad u een waaier aan culturele acts die u gratis kunt boeken op uw feest.

Veel interesse

Er was bijzonder veel interesse voor het toonmoment in de Hallen. Zo bijvoorbeeld was ook de buurtwerking De Klokke Zuid er, op zoek naar ideeën om de jaarlijks aperitief-middagen te laten groeien tot iets meer, mogelijkerwijs mede met centen van de stad... Anita Leyre en Patrick De Schuyver hadden onder meer interesse in de Speelstraat voor één Dag en zochten ook naar de mogelijkheid voor eren geleid bezoek aan Brugge: in de wijk wonen immers veel mensen die niet van Brugse origine zijn.

Sport

Voor het eerst stonden ook heel wat sportieve mogelijkheden op het aanbod van de zomercheques. Petanque, zwemmen, en dergelijk, maar ook iets origineels zoal turnen aan huis: een turnleraar komt hierbij thuis bij iemand in de buurt, die dan wel groot moet behuisd zijn, om daar turnoefeningen te begeleiden!

(FN-Op Locatie)


Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com