stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27064
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Barst in milieufront rond Lappersfortbos

Nieuws
Brugge, maandag 2/3/2009. Er lijkt zich een barst voor te doen in het front van milieugroeperingen dat actief is rond het behoud van het Lappersfortbos. Nadat vorige week een bosbezetter van Groenfront! werd aangehouden, nadat hij werd betrapt op het "stelen" van vervallen voedsel weghalen uit een afvalcontainer van Delhaize in Assebroek, distantiŽert het Groene Gordel Front zich nu van die feiten en werkwijze. "Wij vinden dat een grootwarenhuis het recht moet hebben om afval te weigeren aan mensen met een ideaal. Er zijn genoeg winkeliers uit de buurt en marktkramers van de zondagsmarkt die wel bereid zijn om de bosbezetters te helpen," zegt Luc Vanneste vn het GGF. "Wij kiezen voor milieu-activisme zonder kleine criminaliteit."

Vrijlaten

"Wel doen wij het vriendelijke verzoek aan de onderzoeksrechter om die jongen spoedig vrij te laten en mild te zijn in het oordeel. Een waarschuwing kan misschien volstaan? Die jonge mensen verdienen het niet om gecriminaliseerd te worden," vindt Vanneste.

Iedereen vuile handen

"Aan het Lappersfortbos heeft iedereen vuile handen. Begin deze eeuw vond niemand het nodig het gewestplan te contesteren of een terreinwandeling te maken alvorens BPA Ten Briele unaniem goed te keuren. We mogen ons hier dus niet vergissen: legaal bossen kappen is hier het echte misdrijf!" besluit de GGF woordvoerder.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com