stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27403
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

MBZ tevreden met vervanging Visartsluis

Economie
Zeebrugge, maandag 6/4/2009. Het Zeebrugse Havenbestuur is verheugd met de beslissing van de Vlaamse Regering, om voor de haven van Zeebrugge een verdere stap te nemen in de vervanging van de ruim 100 jaar oude Visartsluis (1907). Er werd namelijk besloten om een project-MER op te starten voor een "beperkte open getijdenzone". Dit houdt in dat de Visartsluis vervangen wordt door een nieuwe zeesluis.

Uit de tijd

De Visartsluis dateert van 1907 en hopeloos te klein voor het huidige havenverkeer en daarom bijgevolg aan vervanging toe. De nieuwe zeesluis zou ingeplant worden ter hoogte van de voormalige Carcoke-site en zou meteen ook Pierre Vandammesluis - die momenteel de enige verbinding met de achterhaven is - ontlasten.

Groei in achterhaven

De terreinen in het noordwesten van de achterhaven, met name het Prins Filipdok en het Ferrydok, zouden heringericht worden waardoor nieuwe terreinen beschikbaar worden, waardoor de groeiende trafieken van de voorhaven deels in de achterhaven zouden kunnen opgevangen worden.

De beslissing tot een project-MER is een heel belangrijke stap vooruit in de verdere uitbouw van de haven. Met deze sluis en de nieuwe terreinen kan Zeebrugge haar hoofdactiviteiten, zijnde de roll-on/roll-off- en containertrafieken, optimaal ontwikkelen.

(FN-Meegedeeld-zeebrugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com