stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27442
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

ACV legt klachten neer tegen CdMZ Cobelfret

Economie
Zeebrugge, dinsdag 7/4/2009. ACV-Metaal heeft een dringende klacht neerlegd bij de Inspectie op de sociale wetten en bij de Commissie van goede diensten binnen de uitzendsector tegen werkwijze CdMZ, een dochterbedrijf van Cobelfret. Het bedrijf dat enkele weken geleden arbeiders met 7 tot 9 jaar ervaring ontsloeg werft deze zelfde mensen nu als uitzendkracht aan.

Compleet onwettig

"Vandaag liet het bedrijf opnieuw een 3-tal uitzendkrachten aanrukken nadat op 31 maart pas de laatste 3 arbeid(st)ers uit dienst gingen in het kader van een collectief ontslag. Daarbij werden toen werden 14 van de 20 arbeiders en 3 van de 11 bedienden ontslagen. Dit gebeurde volledig tegen alle logica in en compleet onwettig," stelt Luc Logghe van het ACV, "gezien er geen voorafgaandelijke toestemming van de syndicale afvaardiging werd gevraagd. Er zou trouwens ook geen toestemming gegeven zijn wegens de onmiddellijk reactie van een aantal ontslagen werknemers die zich ten zeerste onrechtvaardigd behandeld voelen. Je zou voor minder : je wordt na 7 tot 9 jaren anciënniteit collectief ontslagen en je mag daarna terugkomen als uitzendkracht en van nul herbeginnen ! Het fabeltje dat het een dringende vermeerdering van werk is gaat trouwens ook niet op, want de laatste week van maart – als de laatste ontslagenen nog aan het werk waren – stonden de wagens waaraan nu moet gewerkt worden reeds op de parking."

Klachten

ACV-Metaal legde daarom een dringende klacht neer bij de Inspectie op de sociale wetten en bij de Commissie van goede diensten binnen de uitzendsector. "Wij hebben er niets tegen dat er opnieuw meer tewerkstelling komt, integendeel wij juichen dat toe, maar dan moet men eerst zoals in het sociaal plan overeengekomen de ex-werknemers de kans geven om opnieuw te starten met een contract van de firma ! Gezien er geen toestemming is voor de uitzendarbeid eist ACV-Metaal daarenboven onmiddellijk een vast contract voor wie al gestart is via een klacht bij de commissie van goede diensten binnen de uitzendsector," zegt Logghe.

CdMZ

CdMZ is een dochterbedrijf van Cobelfret en is al 7-tal jaar actief als pré-delivery inspection centrum (pdi-center) waar wagens klaar gemaakt worden (carwash, in- en ombouw, kleine carrossie-herstellingen) voor de Europese en andere markten. CdMZ beschikt in Zeebrugge over 400.000 m˛ terreinen aan de Canadakaai.

(FN-Meegedeeld-ACV)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com