stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27517
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Vliegtuigbom uit WO I aan Noorweegse Kaai: evacuatie omwonenden

Nieuws
Brugge, maandag 20/4/2009. Er is deze voormiddag een vliegtuigbom, overblijfsel uit WO I, aangetroffen aan de Noorweegse kaai, op de Structo-werf. Het springtuig weegt zowat 120 kg en bevat 65 kg springstof. Alle werkzaamheden zijn stopgezet en er is permanente bewaking van de bom.

Evactuatie

Deze morgen vond, onder voorzitterschap van burgemeester Patrick Moenaert, een co÷rdinatievergadering plaats waar, in aanwezigheid van politie, brandweer, Dovo en het Rode Kruis, afspraken werden gemaakt voor een plan van aanpak.

Dovo zal de bom vernietigen door ze ter plaatse tot ontploffing te brengen. Dat zal gebeuren in de loop van de late namiddag op het terrein dat daartoe in gereedheid wordt gebracht met veiligheidsmaatregelen zoals het graven van grachten en het voorzien van een inbedding. Burgemeester Patrick Moenaert zal aanwezig zijn.

Ondertussen worden omwonenden in een straal van zowat 150 meter er door de politie persoonlijk van op de hoogte gebracht dat zij moeten evacueren: zij zullen tijdelijk hun woning moeten verlaten, alle huishoudelijke toestellen uitschakelen en de woning degelijk afsluiten (gaskranen dichtdraaien en elektriciteit uitschakelen) en identiteitskaart en sleutel meenemen.

Opvang voorzien

Wie niet zelf een tijdelijk onderkomen vindt voor de duur van de operatie (vermoedelijke en aantal uren), kan terecht in het Jeugdcentrum Entrepot, Binnenweg 4, 8000 Brugge. Omwonenden krijgen een wegbeschrijving mee met de brief die hen wordt overhandigd.

Voor inlichtingen kunnen zij terecht op het centraal infonummer van de politie, 050 44 89 00.

Het verkeer in de buurt wordt omgeleid :

Dat geldt voor het verkeer op de Brugse en de Koolkerkse Steenweg. De Jules Van Praetstraat wordt afgesloten.
Het verkeer op de Noorweegse Kaai, komend van Damme, wordt afgeleid via de Gemene Weideweg.
Het verkeer aan de Damse Vaart Zuid, komend van de Ring, wordt afgesloten, het verkeer komend van Damme wordt omgeleid via de Karel Van Manderstraat.
Het verkeer op de Koolkerkse Steenweg wordt afgeleid via de Jacob Van Maerlantstraat.

Meer informatie kunt U in de loop van de dag hier, bij Stadsomroep Brugge verwachten.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com