stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27783
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugklas: wanneer het eerste leerjaar te vroeg komt

Nieuws
Brugge, dinsdag 12/5/2009. Voor sommige kinderen voor komt de overstap naar het 1ste leerjaar net iets te vroeg. Voor hen bestaat de Brugklas in de gemeentelijke basisschool in Sint-Michiels. De kinderen worden er voorbereid inzake letterkennis, schrijfvaardigheid en wiskunde door Inge Debaere. 'Het verschil zit hem in de omvang van klas: 11 leerlingen in plaats van een 20-tal en uiteraard de extra begeleiding door ondermeer een logopediste, een kinesist en een orthopedagoge. De leerlingen vinden het prachtig. Alleen mijn collega leerkrachten zijn misschien een beetje jaloers...'

De gemeenteschool organiseert de brugklas sinds het begin van dit schooljaar, in samenwerking met de BLO-school De Ganzenveer uit Brugge. Volgens Marc Arschoot, directeur van de basisschool werkt de integratie vlot en Rita Danneels, directrice van de BLO-school De Ganzenveer vond in het voorbije eerste jaar van de werking geen negatieve gevolgen van de integratie van de BLO klas in een 'gewone school'.

Op 6 juni houdt de school open huis. Ge´nteresseerde ouders zijn dan meer dan welkom en zullen rondgeleid worden in de school.

Open Huis: Brugklas St- Michiels
Zaterdag 6 juni 2009
Stedelijke basisonderwijs
Sint Michielsbaan 33
8200 Sint Michiels

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com