stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27805
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Peeters wil Vlaamse vismijnen bundelen

Economie
Zeebrugge, vrijdag 15/5/2009. Nu de Oostendse vismijn niet tot een akkoord is kunnen komen over een overname door het vismijnbedrijf van het Nederlandse Urk, overweegt de stad Oostende om de concessie van de betrokken gronden terug te geven aan het Vlaams gewest en Vlaams Minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft meteen een nieuw plan bekend gemaakt: Hij wil nu komen tot één dynamisch verkoopapparaat van de vismijnen in Vlaanderen. Hij wil hiertoe in de komende dagen de nodige acties hiertoe ondernemen.
 
Peeters benadrukt "dat het dan ook goed zou zijn het aanbod op de markt te bundelen, zodat de vis optimaal kan vermarkt worden. Dit kan een voordeel met zich meebrengen voor de rederijen. Het optimaal vermarkten van de vis moet een onderdeel zijn van een globale toekomststrategie voor de zeevisserijsector."

In die zin vindt Peeters dat het teruggeven van de concessie aan het Vlaams Gewest een mogelijkheid bieden om een initiatief van op het terrein mogelijk te maken. "Een goede integratie van visveiling, visverwerking en vermarkting kan daarbij een opportuniteit zijn voor Oostende en voor onze zeevisserijsector", aldus de minister-president.

(FN-Meegedeeld-Vlareg)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com