stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=27939
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Binnenkort grotere elektrische bootjes op de Reien

Economie
Brugge, dinsdag 26/5/2009. Er mogen voortaan grotere elektrische bootjes op de Brugse reien. Dat heeft de Brugse gemeenteraad beslist. Volgens schepen Hilde Decleer wil concessiehouder Franc Stael binnenkort, bij wijze van proef, één van zijn huidige bootjes vervangen door een nieuw elektrisch vaartuig, dat echter wel iets groter is dan de huidige reglementering toelaat. En de voordelen wegen volgens het stadsbestuur duidelijk op tegen het nadeel van een wat grotere omvang.

Centimeters

Het Brugse politiereglement stelt momenteel dat bootjes op de reien niet langer mogen zijn dan 8 meter en niet breder dan 1,9 meter. Het elektrische bootje, dat op batterijen vaart, meet echter een halve meter langer en 10 centimeter breder.

De nieuwe vaartuigen zijn wel milieuvriendelijker, want ze stoten geen uitlaatgassen uit en maken ook vrijwel geen lawaai. Eigenaardig genoeg zijn ze, ondanks de batterijen, ook lichter van de huidige bootjes, waardoor ze ook minder golfslag hebben en dus ook beter zijn voor de kaaimuren.

Elektrische bootjes zullen overigens niet verplicht worden, maar het stadsbestuur was wel bijzonder opgetogen door het privé initiatief. Het eerste elektrische vaartuig zou nog dit jaar op de reitjes kunnen varen.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com