stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=28172
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Vraag om openluchtzwembad op het strand van Zeebrugge

Economie
Brugge, dinsdag 7/7/2009. Brugs gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD) vraagt in een open brief aan het Brugse college van burgemeester en schepenen om de haalbaarheid te onderzoeken van de bouw van een openlucht zwembad op het strand van Zeebrugge.
 
"Bij laag tij is het 1300 meter indien men van de zeedijk tot aan het water wil gaan. Voor veel mensen is dit te ver en een openlucht zwembad op het strand, ter hoogte van het badengebouw bijvoorbeeld, zou een meerwaarde betekenen voor Zeebrugge-bad en tegemoetkomen aan dit nadeel. Samen met het treinstation die reizigers bijna letterlijk en figuurlijk op het strand brengt zou dit een enorme toeristische troef kunnen zijn," vindt Jean-Marie De Plancke.

Voorbeeld in Koksijde

"Dat een dergelijke zwembad mogelijk is bewees de badstad Oostduinkerke in het verleden, zegt De Plancke. Ik stel voor een studie uit te voeren naar de mogelijkheden en sterktes en zwaktes voor de bouw van een zwembad op het strand van Zeebrugge. In het verleden kon de stad reeds voor diverse Zeebrugse projecten Europese steun krijgen, misschien ook voor een dergelijk project die de badplaats in de schaduw van de haven wat uit zijn isolement kan halen," besluit De Plancke.

(FN-Meegedeeld-Open VLD)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com