stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=28308
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Bosbezetters en Suez groep tekenen akkoord over Lappersfortbos

Economie
Brugge, maandag 3/8/2009. De Franse multinational Suez gaat samen met de bezetters van het Lappersfortbos, het bekendste zonevreemde bos in Vlaanderen, aan de Vlaamse regering een oplossing vragen om het bos te redden. De Suez groep heeft daarover een akkoord getekend met de bezetters. In het akkoord beloven de bezetters in november het bos te ontruimen, moesten de onderhandelingen met de Vlaamse regering niets opleveren. Volgens Suez en de bezetters heeft het bos nu een 50% kans om toch te blijven bestaan als bos.

Volgens meester Vancaenegem, de advocaat van Suez biedt het akkoord een unieke mogelijkheid en twee bezetters van het bos flankeerden hem bij die stelling. Het was een ongewoon gezicht: de dreadlocks van de bezetters naast de maatpakken van de ondernemer, en het akkoord is in Vlaanderen zo mogelijk nog ongewoner.

Doorbraak

De doorbraak begon eigenlijk toen zonevreemde bossen uitdrukkelijk werden opgenomen in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord. Dat gaf twee advocaten, meester Sergeant namens de bosbeweging, en meester Vancaenegem namens de Suez groep, ruimte om een nieuwe oplossing te vragen aan de Vlaamse Regering. Beiden samen gaan nu met milieuminister Joke Schauvliege en minister van ruimtelijke ordening Philippe Muyters onderhandelen... En beiden lijken vertrouwen te hebben dat er tenminste een 50% kans bestaat om het bos te redden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com