stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=28346
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Eerste aangespoelde zeehondenpup bij Sea Life

Nieuws
Blankenberge, vrijdag 7/8/2009. In Sea Life Centre is gisteren de eerste zeehondenpup van deze zomer aangekomen. Het diertje was eerder die dag in Duinkerke aangespoeld.

'Kort na de middag kregen we van de collega's in Duinkerke de melding van een aangepoelde zeehondenpup. De pup is zo'n vier weken oud en is sterk vermagerd,' zegt Tiffany van Sea Life. 'Het jong is mannelijk en weegt nu 12,5 kilogram. Hij heeft weinig koorts, wat het beste laat verhopen voor zijn herstel. Momenteel krijgt het in de zeehondenopvang van het SEA LIFE Centre de nodige antibiotica en vitaminen toegediend zodat het op krachten kan komen. Wanneer het dier voldoende is aangesterkt, de temperatuur normaal is en eventuele ziektes zijn bestreden kan hij uit quarantaine gehaald worden om te verblijven in de gezamelijke pup-pool. Daar zal hij verschillende weken verblijven tot het gewicht 35 kilogram bedraagt en het dier opnieuw kan worden vrijgelaten'.

Zeehondenpups worden meestal geboren begin juli. Sea Life Centre verwacht dan ook nog bijkomende dieren op te vangen in de komende dagen en weken.

(FN-Meegedeeld-Sea Life/Foto archief)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com