stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=28422
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Massale opkomst voor Military in Sint-Kruis

Sportnieuws
Brugge, zaterdag 15/8/2009. Er was nogal wat publieke belangstelling deze middag voor de tweede dag van de nationale eventing, beter bekend misschien onder de vroeger term military, op de Hoeve De Blauwe Zaal in Sint-Kruis. Eventing wordt beschouwd als de meest veelzijdige van de drie Olympische paardensportdisciplines en volgens Mathias Wentein, van de organiserende ruitersclub zijn de goede resultaten van Belgische ruiters op de voorbije olympische spelen mee verantwoordelijk voor de toenemende belangstelling voor de paardensport.

Eventing

Bij eventing worden een dressuur-, een jumping- en een cross-country uithoudingsproef gereden. Gezien het zeer grote aantal deelnemers, wordt er op verschillende pistes gereden. De top van de Belgische seniorruiters Ún juniorruiters strijden vandaag en morgen immers voor de Belgische titel en de wedstrijd is ook een ideale voorbereiding voor het Europese Kampioenschap, dat later dit jaar doorgaat in Waregem.

Ook morgen wordt er gereden; dan is er de spectaculaire cross. De ingang is gratis. Enkel voor de parking wordt een kleine bijdrage gevraagd.

(FN-Op Locatie/Foto: GN)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com