stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=28457
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Fregat Louise-Marie gaat piraterij voor Somalische kust aanpakken

Nieuws
Zeebrugge, maandag 17/8/2009. Deze morgen is het Belgische fregat F931 Louise-Marie, onder het bevel van fregatkapitein Jan De Beurme, vanuit Zeebrugge vertrokken naar de Hoorn van Afrika, waar het schip in het kader van de operatie Atalanta zal deelnemen aan de strijd tegen piraterij.

Primeur

Operatie Atalanta is de eerste marineoperatie van de Europese Unie, die naleving van resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over piraterij moet afdwingen. De operatie staat momenteel onder Nederlands commando. In totaal nemen er 26 schepen aan deel, afkomstig uit 9 Europese landen.

Het doel van de operatie is vooral de bescherming van humanitaire transporten en andere kwetsbare trage schepen, zegt fregatkapitein Jan De Beurme die erop wijst dat Belgische schepen niet extra zullen worden geholpen, omdat het op een Europese operatie gaat om de piraterijdreiging aan te pakken.

Het Belgisch fregat, met zijn 169 bemanningsleden aan boord, zal van 01 september tot 13 december 2009 deelnemen aan de operatie en wordt op 23 december 2009 terug verwacht in zijn thuishaven Zeebrugge.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com