stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=28725
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Nu al 10 zeehonden opgevangen in Sea Life


Blankenberge, donderdag 10/9/2009. Het Sea Life Center in Blankenberge ontfermde zich vorig weekend over de 10e zeehondenpup, aangespoeld aan onze kust. Dat is veel in vergelijking met andere jaren.

Jonge zeehondenpups worden door de moeder gezoogd op het strand. Sea Life vermoedt dat door de warme zomer en de vele mensen aan de kust de jonge dieren verstoord werden en zo van hun moeder gescheiden werden.

Dat is ook de reden waarom de pups dit jaar sterk vermagerd en verzwakt zijn. Geen enkele pup die aanspoelde woog meer dan 15 kg. en kon zelfstandig eten. Drukke tijden dus voor de verzorgers van het opvangcentrum die de jonge pups manueel moeten voeden met een vispapje, antibiotica en vitaminen.

Verschillende pups vertonen ook bijtwonden door honden, ťťntje werd zwaar gebeten in drie van de vier flippers en werd geopereerd en gehecht. De kritische faze in de opvang is evenwel achter de rug, zodat de hoop reeŽl is dat alle pups hun avontuur zullen overleven en binnen enkele maanden opnieuw kunnen worden vrijgelaten.

Eerder dit jaar investeerde Sea Life gelukkig fors in bijkomende quarantaines. Momenteel zitten die allemaal vol. Daarnaast beschikt het opvangcentrum over voldoende bijkomende mobiele quarantaines om bijkomende dieren op te vangen en op krachten te laten komen. Sea Life verwacht dat ook in de volgende dagen en weken nog nieuwe pups zullen aanspoelen.

Met rust laten

Het centrum herhaalt zijn oproep om jonge dieren die op het strand komen zogen of uitrusten vooral met rust te laten en zeker honden aan de leiband te houden. Ook Steve De Langhe, van de lokale Politie in Middelkerke, waar veel zeehonden op de Vlaamse kust komen, vraagt dan ook nadrukkelijk om de dieren met rust te laten en zeker niet met honden in de nabijheid te gaan.

(FN-Meegedeeld-Sea Life)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com