stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=28880
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

KPN-Tele 2 legt communicatie Stadsomroep plat

Economie
Brugge, zaterdag 26/9/2009. De Nederlandse telecomonderneming KPN-Tele 2 maakt dit weekend alle telefonische en internetcommunicatie van de hoofdredacteur van de Stadsomroep onmogelijk. Sinds vrijdagmorgen 11 uur zijn alle internet- en telefoonverbindingen, door een technische blunder bij het bedrijf, uit de lucht en ondanks herhaaldelijk aandringen doet het bedrijf er niets aan, met voor onmiddellijk gevolg dat de nieuwsgaring van de Stadsomroep zo goed als volledig is stilgevallen: de redactie is niet meer bereikbaar.

Zoek zelf maar alternatieven

Wanneer telefonisch werd gevraagd wat de alternatieven zijn, gaf de 'klantendienst' van het bedrijf zelfs laconiek aan dat we 'voor dit weekend wellicht best zelf elders naar alternatieven zoeken.'

Onverantwoord(elijk)

De Stadsomroep wenst uitdrukkelijk duidelijk te maken dat een telecombedrijf, als het in BelgiŽ onder die vlag wenst te opereren, ook in het weekend in staat zou moeten zijn installaties weer draaiende te krijgen. Een klant het hele weekend laten wachten alvorens een panne, die volgens aangeven van de 'klantendienst' van multinational KPN zelf volledig te wijten is aan een fout van de onderneming zelf "bij een omschakeling van een router", opgelost kan worden, is in de 21ste eeuw in een moderne staat zoals de onze totaal onverantwoord.

De Stadsomroep zal de Ombudsman voor de Telecom verzoeken in deze een grondig onderzoek uit te voeren om na te gaan of de Nederlandse telefoongigant KPN de naam en rechten van een telecomoperator in Vlaanderen wel waard is, als het de basis-service, die van een provider van telefonie- en internetdiensten zou mogen worden verwacht niet wil of kan leveren.

Voor de rechter?

Het is overigens de tweede keer in minder dan een jaar tijd dat KPN-Tele 2 de Stadsomroep een heel weekend zonder communicatie zet. Na het vorige gelijkaardige incident deed het bedrijf na interventie van de Ombudsman 'een commerciŽle geste' door 10 euro korting te geven op het volgende abonnementsgeld. Het is duidelijk dat het akkoord van de Belgische ombudsman met die 'geste' niet veel verandering heeft teweeg gebracht bij werkwijze van het bedrijf. De Stadsomroep overweegt nu KPN voor de rechter dagen en het duizendvoudige te eisen.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com