stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=29365
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Sea Park sluit: 24 ontslagen

Economie
Zeebrugge, zondag 22/11/2009. Sea Park, een dochterbedrijf van Cobelfret Groep in de haven van Zeebrugge, is een procedure opgestart voor het collectief ontslag van elf bedienden en dertien arbeiders. Het bedrijf gaat dicht, meldt vakbondssecretaris Etienne Claes van LBC-NVK, voor wie de ontslagaankondiging op een bijzondere ondernemingsraad, "als donderslag bij heldere hemel" kwam.

Sea Park is Case New Holland (CNH) uit Zedelgem kwijt geraakt als klant voor de verscheping van landbouwmachines. Het contract loopt af op 15 februari 2010. Vanaf dan gaat Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) -ook vanuit Zeebrugge- het transport op zich nemen. De opdrachten van CNH betekenden zowat 90 procent van de totale activiteit van Sea Park, dat dus genoodzaakt bleek om een ontslagprocedure in het kader van de Wet Renault op te starten.

Tweede golf

Net voor de zomer moest Cobelfret ook al 11 mensen laten gaan nadat Wallenius Wilhelmsen Groep de behandeling van nieuwe wagens in eigen beheer nam. Daarnaast werden, nog steeds volgens vakbondssecretaris Etienne Claes, nog zeven andere mensen ontslagen door Cobelfret, dat duidelijk haar positie in Zeebrugge verzwakt ziet.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com