stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=29498
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

KHBO Spellenarchief het grootste in de lage landen


Brugge, vrijdag 11/12/2009. Het KHBO Spellenarchief, één van de grootste archieven in Europa, mag zich voortaan het grootste in het Nederlandstalig gebied noemen. Dank zij een schenking van de collectie van Fred Horn uit Den Haag is het archief bijna verdubbeld in omvang.

Het KHBO Spellenarchief is een studiecentrum rond bord- en gezelschapsspellen verbonden aan het departement lerarenopleiding van de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO), Campus Brugge. De eigen collectie bestaat uit zo'n 10.000 verschillende titels. Het centrum onderzoekt welke spellen voor welke doelgroep interessant zijn en organiseert nascholingen en werkwinkels.

Eind augustus 2009 ontving de KHBO een private schenking (onder voorwaarden) van de heer Fred Horn uit Den Haag. De collectie, die om en bij de 8.000 spellen en/of objecten omvat, is voornamelijk gericht op in Nederland ontwikkelde, gemaakte en/of verkochte spellen.

Deze schenking mag als één van de grootste privéschenkingen wereldwijd aan een spellenarchief beschouwd worden. Hierdoor wordt het KHBO Spellenarchief één van de grootste archieven in Europa en de grootste in het Nederlandstalig gebied.

(EC/FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com