stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=29961
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Vissersvaartuig Virtus is afgewerkt: leugen zegt De Plancke

Nieuws
Zeebrugge, woensdag 24/3/2010. Naar aanleiding van de recente berichtgeving, ondermeer via de Stadsomroep, over de toekomst van het vissersvaartuig Virtus, bevestigt Westtoer deze middag dat de voormalige garnaalkotter is afgewerkt. "De restauratie werd uitgevoerd. De boot moet nog naar zijn definitieve locatie gebracht worden. Dit is gepland in de loop van de komende weken", aldus Westtoer.

De kotter werd in 2005 aangekocht door Westtoer, het Vlaams gewest en de Stad Brugge voor een bedrag van 50.000 euro, met de bedoeling het vissersschip te restaureren en een ere-plaats te geven in Zeebrugge, als herinnering aan de scheepsbouw en rijke vissersverleden van Zeebrugge. In het kader van het Kust Actieplan project 'oude vismijnsite Zeebrugge' werden hiervoor heel wat belastingscenten op tafel gelegd.

Leugen

Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open-VLD), die eerder deze week al zijn beklag had gedaan, dat het vaartuig al 2 jaar aan land staat in de Lanceloot Blondeellaan in Zeebrugge, stelt dat het vaartuig verre van af is: "er zitten nog gaten in de romp, de mast is doorroest, verschillende ramen van de kajuit zijn gebroken en de uitrusting is verre van volledig," weet het raadslid, die deze week nog "officieel uitleg zal vragen over hoe de subsidies van het Kust Actieplan en van de Europese Unie dan wel besteed zijn, want in het vaartuig zijn ze niet gestopt..."

(FN-Meegedeeld-Westtoer en Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com