stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=30435
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugse 11 juli-viering met Elio Di Rupo?

Nieuws
Brugge, maandag 28/6/2010. Ook het Brugse 11 juli komitee lijkt zich op te maken voor een toenadering tot de Waalse socialisten van Elio Di Rupo. Hoewel we dat nieuws niet formeel alsdusdanig bevestigd kregen, bevestigt Denis Vermeire van het 11 Juli-Komitee wl dat het meest Waalse aller muziekinstrumenten, de saxofoon, een centrale rol krijgt op de Brugse 11 juli viering n wordt de persvoorstelling van Burgrock, het muzikale luik van de 11-juliviering, georganiseerd in 'Het Volkshuis', het traditionele Socialistische lokaal aan de Brugse Vismarkt. Waarnemers hebben het over "meer dan toeval".


Serieus nu: op 10 juli krijgt Brugge een bijzondere Academische Zitting waarin ondermeer de Jan Heem Prijs zal uitgereikt zal worden. Daarbij zal het saxofoonchoir van de Brugse stadsschouwburg onder leiding van Herlinde De Praitere zorgen voor de muzikale omlijsting. Op ht Waalse muziekinstrument bij uitstek van Adolphe Sax zal dus het Vlaamse volkslied weerklinken. Naast burgemeester Patrick Moenaert en 11 juli-Komiteevoorzitter Pol Van Den Driessche en Peter Peene, de voorzitter van het Davidsfonds, zalook An De Moor, de voorzitster van Vlaanderen Feest daar het woord voeren. Elio Di Rupo staat (nog?) niet op de sprekerslijst...

Na de zitting volgt de traditionele bloemenhulde bij het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck op de Markt en een dansevenement op de Burg met het dansorkest van Bobby Setter.

(FN-Op Locatie)
Meer op www.elfjuli.org

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com