stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=30471
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

OVAM steunt Cactus Festival

Nieuws
Brugge, donderdag 8/7/2010. De Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij (OVAM) verleent dit jaar steun aan het Cactus Festival, als één van drie evenementen, die minder afval produceren en duurzamer te werk gaan. Vlaams minister van Leefmilieu én Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) stelde deze morgen in en rond het Minnewaterpark vast, dat al op de vooravond van het festival ook hard gewerkt wordt om inzake milieu het festival in goede banden te leiden.

In het afvalsorteercentrum van het festival (foto) wordt tot in het extreme toe selectief verwerkt en een klein deel van de elektriciteit van het festival wordt opgewerkt met een een generator op koolzaadolie en met zonnepanelen, iets wat ook volgens de minister "vooral een voorbeeldfunctie naar de maatschappij toe heeft", want echt energievriendelijk zal een muziekfestival wellicht nooit worden. Backstage worden de drankjes in glazen geserveerd en zoals de voorbije jaren worden op het festivalterrein recycleerbare drankbekers met 10 cent statiegeld gebruikt.

OVAM zal de ecologische voetafdruk van het festival berekenen met een 'Eventscan', iets waar voortaan ook andere organisatoren gebruik van zullen kunnen maken.

(FN-Op Locatie)
Meer op www.ovam.be/groenevent

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com