stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=30510
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Woonproject aan Dampoort wordt voltooid

Economie
Brugge, woensdag 14/7/2010. Op het voormalig bedrijventerrein Mouterij Huys op de hoek Damse Vaart Zuid Ė Dampoortstraat wordt het woonproject, dat van start ging in 2002, en aanvankelijk voorzag in de bouw van 99 appartementen en 1492m≤ kantoren, nu toch vervolledigd met een derde fase.

Het eerste gebouw werd in 2002 opgericht aan de Dampoortstraat en aan het Zuidervaartje. De tweede fase aan de Damse Vaart-Zuid werd in de definitieve vorm reeds vergund in 2006 voor de bouw van 34 appartementen, een woning en een kleine 1000m≤ kantooroppervlakte en dat werd samen met een ondergrondse parkeergarage ook reeds gebouwd. (foto)

Derde fase

De benodigde overeenkomst met Waterwegen en Zeekanaal om het seinhuis voor de bruggen af te breken, om die ruimte in een derde fase te kunnen integreren in het project was er nog steeds niet. "Gelukkig is dat nu toch kunnen gebeuren," zegt schepen Mercedes Van Volcem "want dank zij de vergunning voor de derde fase komen we tot een ruimtelijk fraai geheel. Het nieuwe gebouw omvat 20 appartementen en gelijkvloerse kantooroppervlakte van 400 m≤. Gelijkvloers zijn twee commerciŽle ruimtes voorzien met daartussen de technische uitrusting van het bedieningsgebouw. Op de 1ste verdieping komen 6 appartementen en een onderdeel van het bedieningsgebouw. Ook op 2de en 3de verdieping komen telkens 6 appartementen en op de zogenaamde technische verdieping komen 2 woningen. De ondergrondse parkeergarage wordt bereikt via de parkeerkelder van fase 2. De fietsenstalling wordt bereikt via een helling naar de tuinzone."

Qua materiaal en vormgeving sluit het derde deel nauw aan bij de bestaande delen. De architecten zijn Buro II van Roeselare.

(FN-Meegedeeld-MVV)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com