stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=30644
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Omgeving Walplein maakt zich op voor recordkantkagen

Nieuws
Brugge, donderdag 12/8/2010. Het beloven dit jaar prachtige spetterende Kantdagen te worden op en rond het Walplein in Brugge. Met drie tentoonstellingen tegelijkertijd en ruim honderd kantklossers aan het werk in demonstraties op het Walplein, moet de Kantfeesten dit jaar nog meer sfeer brengen dan voorheen, zeggen Grietje Coussement en Myriam Six. En daarbij willen ze vooral aantonen dat kant niet persé oubollig moet zijn: "er bestaat ook moderne trendy kant. Kant leeft en ook dat willen we tonen!"

In het Oud St Jan, in de brouwerij De Halve Maan en in de Bogardenkapel zijn er tentoonstellingen en ook in heel wat etalages in 'de kantdriehoek' van Brugge is kant te zien. En de belangstelling van binnenland en buitenland voor de Kantdagen lijkt aanzienlijk groter dan de voorbije jaren: elke dag nog melden er zich nog nieuwe kantklossers aan voor de uitdaging om het grootste kantklosevent ooit in Brugge op poten te zetten.

Komend weekend worden de Katelijnestraat, het Walplein en omgeving dus dé plek om ideeën op te doen of simpelweg te genieten, ook voor wie het klossen zelf absoluut niet in de vingers heeft, maar schoonheid apprecieert.

In de rand zijn er ook heel wat muzikale evenementen:

Op vrijdag 13/08:

Op het Walplein vanaf 19:00 uur:
50Below speelt covers uit de rock- en popgeschiedenis van de jaren 50 tot nu, van ABBA tot ZZ Top, van zacht gepopt tot hard gerockt.

Op zaterdag 14/08:

Op het Walplein vanaf 19:00 uur:
Long Tall Danny & His Blues Combo,

Op zondag 15/08

Op het Walplein vanaf 19:00 uur:
Johan Stolz met orkest

Aan de Katelijnepoort vanaf 14:00 u
Falling Man
Johnny Crash
The Ego

(FN-Meegedeeld-Brugse Kantdagen 2010)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com