stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=30670
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugse website helpt duizenden aan goedkoper woonkrediet

Economie
Brugge, woensdag 18/8/2010. Wie een huis of appartement wil kopen, moet daarvoor meestal verschillende bankkantoren bezoeken, op zoek naar de laagste rentevoet voor een hypotkekaire lening, want de officiŽle tarieven hebben meestal nogal wat addertjes onder het gras en er is vaak onderhandelingsruimte waardoor je meer kan krijgen voor minder en bij het kopen van een huis is een procent al gauw een massa geld. Nadat hij zelf een dergelijke weg had afgelegd voor het kopen van een eigen woning kwam Tom Govaert uit Brugge 2 jaar geleden op het idee om hiervoor de website renteopdevoet.be te maken en die site heeft het voorbije jaar maar liefst 3000 mensen op weg naar een goedkopere lening geholpen.

Kalvarie

Wie een huis of appartement op het oog heeft, is meestal verplicht om eerst een rondje langs diverse bankkantoren af te leggen, op zoek naar de voordeligste rentevoet voor een hypotheeklening. Want wie goed vergelijkt en onderhandelt, kan vaak nog wel wat van de officiŽle tarieven afknabbelen. Stevig onderhandelen is dus de boodschap en blijft steeds de vraag of het voorstel dat je kreeg een goed voorstel was, laat staan het beste... Tot anderhalf jaar geleden een groot mysterie, want niemand wist welke rentevoet hun buurman kreeg.

De website brengt daar al anderhalf jaar verandering in: duizenden bankshoppers delen via de site hun ervaringen en er zitten inmiddels meer dan 3000 onderhandelde rentevoeten in het systeem waardoor je kun vergelijken of je een mooi voorstel op zak hebt, of als je best nog even verder shopt.

Deze site Ė ontstaan als hobbyproject - verleent overigens zelf geen hypothecaire kredieten, maar is louter een communicatieplatform voor koop- en bouwlustigen die op zoek zijn naar de beste lening.

(FN-Meegedeeld-TG)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com