stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31009
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Vriendenkring wil Turkije en Brugge nader tot elkaar brengen

Nieuws
Brugge, zondag 26/9/2010. Afgelopen weekend startte de Brugs- Turkse Vriendenkring zijn werking met een ware topper: Emin Mektepli, de kersverse voorzitter van de twee maanden jonge vereniging wil Bruggelingen dichter bij de Turkse cultuur en gemeenschap brengen en pakte dat meteen groots aan met een Turks weekend in Kasteel Tudor, waar talrijke bezoekers Turkije en z'n specialiteiten aan de lijve konden zien, horen, ruiken en voelen.

Infostands over de kusten van Izmir -de gouverneur van die provincie was hier terplekke - en Antalya, muziek en vertegenwoordigers van Turkse 5 sterrenhotels (foto) waren naar Brugge afgezakt. Er was muziek en een Turkse markt.

Maar vooral was er veel belangstelling: 'veel meer menen dan we hadden verwacht,' zegt Emin Mektepli. 'Opvallend want Brugge telt op maar 22 Turkse inwoners. Binnenkort doen we ook mee aan Brugge Culinair, en later af en toe een Turkse culinaire avond organiseren. Brugge heeft geen echt Turks restaurant, dus hopen we af en toe een 100-tal mensen te kunnen uitnodigen rond een thema, zodat mensen niet meer naar Gent moeten gaan om goed Turks te kunnen eten.'

(EC-op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com