stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31194
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugse bocht inzake nood treinverbinding met Rijsel roept vragen op

Economie
Brugge, zondag 31/10/2010. 'De stad Brugge is geen vragende partij meer voor een regelmatige rechtstreekse treinverbinding met Rijsel'. Dat was het enigszins verbazingwekkende antwoord van Brugs toerismeschepen Jean-Marie Bogaert (N-VA) op een vraag van raadslid Jean-Pierre Inghelbrecht van Vlaams Belang in de gemeenteraad.

Bocht

Een verbazingwekkend antwoord, want tot een jaar geleden verklaarde Bogaert in de gemeenteraad en in een interview met de Stadsomroep bezorgd te zijn over de onwil die de NMBS op dat vlak aan de dag leek te leggen en ook zijn partijgenoot, Vlaams toerismeminister Geert Bourgeois had tot in 2008 de treinverbinding tussen Brugge en Rijsel in zijn beleidsplannen zitten.

Vragen

Vandaar dat de plotse bocht in de Brugse politiek ten opzichte van de plannen volgens gemeenteraadslid Inghelbrecht als ongeloofwaardig overkwam, vooral omdat Bogaert daarbij cijfers naar boven haalde, die moesten bewijzen dat een rechtstreekse trein tussen Rijsel en Brugge trager zou zijn dan de huidige hogesnelheidstrein tussen Rijsel en Brussel met de aansluiting richting Brugge. "Naar wat achter die bocht zit heb ik het raden..." gaf Inghelbrecht toe.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com