stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31656
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Politie houdt grootschalige FIPA-actie in Brugge

Nieuws
Brugge, dinsdag 22/2/2011. Vanavond vond een FIPA-actie (Full Integrated Police Action) plaats vlak bij de afrit van de E40 en de expresweg in de Koning Albertlaan in Sint-Michiels Brugge.

Preventief

De actie was in de eerste plaats gericht tegen het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs maar er was ook bijzondere aandacht voor andere gerechtelijke inbreuken zoals diefstallen, drugssmokkel en dergelijke, zegt korpschef Dirk Van Nuffel van de Lokale Politie Brugge, die hoopt dat de actie ook bijdraagt tot het algemeen veiligheidsgevoel bij de burger. 'Er zijn nogal wat inbraken vastgesteld in de Brugse regio de afgelopen maanden. Een sterke verhoging, vandaar een duidelijk signaal van de politiediensten naar de bevolking toe dat we inderdaad waakzaam zijn. Wij verwachten overigens meer van gerichte recherche voor het oplossen van dergelijke misdrijven, en ik kan verzekeren dat ook dat gebeurt...

Alcoholcontrole in binnenstad

Later op de avond was er ook alcoholcontrole op de Burg (foto). Gemeenteraadsleden werden even later bij het verlaten van het Stadhuis na de de gemeenteraadszitting met rust gelaten: de actie eindigde precies op dat moment.

De resultaten van de FIPA-actie worden morgen pas bekend gemaakt.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com