stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31778
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Moenaert: actie fietsers onnodig want Brugge is dé fietsstad

Nieuws
Brugge, zondag 6/3/2011. Volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) was de actie van een 50-tal fietsers gisteren, die voor minder auto's in de binnenstad pleitten, volkomen onnodig, want 'Brugge is dé fietsstad bij uitstek'. De nieuwe actiegroep ''t Vaag Verbond' was Moenaert duidelijk ook volkomen onbekend.

Fietsstad

"Wij hebben op spitsuren 2/3 fietsverkeer tegen 1/3 autoverkeer, dat is een enorm resultaat van jarenlang werken. Alles kan beter en we zijn momenteel bezig met de evaluatie van ons mobiliteitsplan, waar nog bijsturingen kunnen gebeuren, maar onze inspanningen mogen toch gezien worden..." zegt Moenaert.

Verkeersluw

"Wij hebben al een verkeersluwe binnenstad. Vroeger waren hier veel auto's nu moedigen we het autoverkeer zeker niet meer aan. Het is geen autovrije binnenstad, maar daar ben ik ook niet voor" zegt Moenaert die de actievoerders wel wat gelijk geeft met hun kritiek op de staat van verschillende straten in de binnenstad, "maar dat hangt samen met onze rol als werelderfgoedstad en het is jammer dat de kasseien maar zo lang in goede staat blijven... Vandaar dat we elk jaar straten her aanleggen, de slechtste eerst," besluit de burgemeester.

(JVB/FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com