stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=31988
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugse energiejacht zal Electrabel centen kosten

Economie
Brugge, vrijdag 22/4/2011. 88 Brugse gezinnen gingen de uitdaging aan en namen de voorbije winter deel aan de Energiejacht, een initiatief van Bond Beter Leefmilieu om te jagen op energievreters in huis. Ze gingen een weddenschap aan dat ze tussen 1 december 2010 en 31 maart 2011 8 % konden besparen op hun energiefactuur.
En die jacht zal Electrabel centen kosten: één van de deelneemsters, Dominique Roelants, verbruikte een kwart (25%!!!) minder elektriciteit, en de meeste deelnemende gezinnen bespaarden niet alleen energie, maar ook behoorlijk wat geld. In de huidige context van stijgende energieprijzen is dat mooi meegenomen.

Ze waren verenigd in energiegroepen, elk onder begeleiding van 1 of 2 energiemeesters. Mensen uit dezelfde straat, wijk of vereniging bundelden dus de krachten. Met dit initiatief wil Stad Brugge mensen aanmoedigen rationeel om te springen met energie. In tweede instantie was het de bedoeling om op energie te besparen en dan liefst nog 8% ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar.

Schepen Decleer kon gisterenavond meedelen dat de meeste deelnemers bespaard hadden op hun energiefactuur: de groep 'Lievebespaarbeestjes' verbruikte 18,31% minder energie, Wieder Bespaart: 16,19% en de groep LED: 10,22%. De 8 energiegroepen presteerden sterk en bespaarden in totaal 6,09% energie. of 24114 kg minder Co2 uitstoot!

Schepen Decleer: 'Het is dus belangrijk dat mensen tips krijgen om hun verbruik te laten dalen. Ondanks een zeer koude en donkere winter is er een positief resultaat. We zullen dus verdere ondersteuning bieden aan de deelnemers. Een tip van de deelnemer: een condensatiedroogkast werd vervangen door droogrek en hierdoor werd 20 % bespaart op elektriciteit...'.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com