stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32217
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugse handelaars hebben minder zomerkledij in solden

Economie
Brugge, vrijdag 1/7/2011. Uit de resultaten van een rondvraag van UNIZO over de afgelopen seizoensverkoop en de verwachtingen omtrent de soldenperiode, blijkt dat de meeste modezaken het goed deden tijdens het mooie voorjaar en dat het grootste deel van de zomerkledij eigenlijk al de deur uit is. Enkel wat kledij voor het tussenseizoen is blijven liggen, en daarom hopen de winkeliers nog een goede soldenverkoop voor die eerder tussenseizoen – kledij, zoals jassen, broeken, gesloten schoenen.

Toch schroom

In regio Brugge - Kust merken een aantal handelaars toch duidelijk een terughoudendheid bij de consumenten , wellicht speelt de onzekere economische toestand hier toch een belangrijke rol, zegt Frederik Serruys van UNIZO. Ook de budgetten per klant zijn nog steeds niet die van enkele jaren terug. Toch lijkt er een langzaam herstel te komen. De soldenperiode zal belangrijk zijn om de mindere omzet van de voorbije weken omhoog te duwen. Een aantal handelaars bereiden zich dan ook voor op een minder positieve soldenverkoop. Vooral duurdere luxe artikelen krijgen hierdoor klappen. Ook merken zij een toenemend verschil tussen zomer- en wintersolden: in de winter koopt men vaak noodzakelijke kledingstukken in de solden, in de zomer gaat het meer over extra's waarop men kan besparen. In Brugge is de braderij al een goede graadmeter voor de soldenverkoop, en die was veelbelovend. Handelaars vinden het ook vervelend dat er steeds meer tussentijdse acties komen van grote ketens waardoor ze ook gedwongen worden om al vroeger een aantal kortingacties op te zetten, wat uiteraard zijn effect heeft op de globale winstmarges.

Weer helpt

Er is ook nog één grote meevaller voor de winkeliers: de eerste soldendagen zullen droog maar niet al te warm zijn, steeds een goede voorbode.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com