stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32293
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

40-jarige Gouden Laars gevierd in Brugse stadhuis

Sportnieuws
Brugge, woensdag 20/7/2011. Deze middag is met een academische zitting in het Brugse stadhuis het 40-jarig bestaan gevierd van de VZW Gouden Laars. De Gouden Laars legt zich toe op de ontwikkeling van de jeugdruiters door het inrichten van wedstrijden en manifestaties op sportief, cultureel en pedagogisch vlak.

Het kruim begeleiden naar de top

Het kruim van de Belgische pony – en junior springruiters maken deel uit van 'de familie' rond de nieuwe voorzitter Bram Vandewalle, die nog meer hoogtepunten verwacht in de Belgische paardensport, die reeds jaren met de wereldtop meedraait en daarbij mag het belang van een goede jeugdwerking, waarvoor de Gouden Laars zowel in Vlaanderen als Wallonië staat iet worden onderschat. De huidige wereldkampioen Philippe Le Jeune, maar ook andere toppers als Ludo Philippaerts startten hun ruiterscarrière in de rangen van De Gouden Laars.

De kritiek dat er de jongste jaren misschien wel teveel wedstrijden zouden worden georganiseerd schuift Bram Vandewalle zo van tafel: het aantal aangesloten jonge ruiters is in de voorbije jaren sterk gestegen en dan moet je meer wedstrijden organiseren zodat deze allemaal op hun niveau aan bod zouden kunnen komen...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.goudenlaars.com

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com