stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32530
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Verhuis Philips Brugge uitgesteld tot 2014

Economie
Brugge, maandag 5/9/2011. De verhuis van Philips Brugge, waar momenteel nog een 400-tal mensen werken aan de ontwikkeling van nieuwe televisietoestellen, naar Gent is met minstens twee jaar uitgesteld. Dat zegt Danny Vandenbroucke, hoofdgedelegeerde van van LBC in het bedrijf. Afgelopen woensdag heeft de directie laten weten dat de verhuis moet worden uitgesteld, omdat er nog steeds onduidelijkheden zijn over de joint-venture met TPV, die Philips Brugge zou overnemen.

Onduidelijkheid over Joint Venture

In april maakte Philips bekend dat het huurcontract voor de gebouwen in de Pathoekeweg was opgezegd omdat het bedrijf naar Gent verhuizen waar ze nieuwe ontwikkelingen samen met de universiteit zou ondernemen. Philips had hierover een principieel akkoord gesloten met TPV Technology uit Taiwan, die Philips Brugge gedeeltelijk zou overnemen, maar die deal is nog steeds niet definitief getekend.

Aankondiging

"Wij werden woensdag in de kantine geroepen met de mededeling dat TPV het contract voor de joint venture nog niet heeft ondertekend, en dat zij ook nog geen budget hebben vrijgegeven voor de verhuis, en gezien de bouwpromotoren zeker 18 maanden nodig hebben om een nieuwe vestiging te bouwen, zijn we dus genoodzaakt om met de eigenaar van de huidige vestiging opnieuw te onderhandelen over de verlenging van het huurcontract, zeker tot 2014,' zegt Danny Vandenbroucke, die vaststelt dat de meeste medewerkers van het bedrijf opgelucht zijn, dat ze voor tenminste twee jaar duidelijkheid hebben.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com