stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32633
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

N-VA solo naar verkiezingen in Brugge


Brugge, zaterdag 1/10/2011. N-VA gaat in oktober 2012 in Brugge solo naar de verkiezingen . Dit is vandaag op een bijzondere bestuursvergadering beslist. N-VA ging in 2006 in kartel met CD&V naar de kiezer en behaalde twee zetels, waarvan één voor schepen Jean-Marie Bogaert. Nu is beslist dit kartel niet langer verder te zetten na deze legislatuur en dus met een eigen lijst naar de kiezer te trekken.
De partij maakt zich sterk een lijst met 47 namen rond te krijgen. Mannen zijn er al voldoende, er mankeren wel nog enkele vrouwelijke kandidaten. Een lijsttrekker is er nog niet aangeduid.

Reacties

Plaatselijk N-VA-voorzitter Tijl Waelput wil momenteel geen commentaar geven op de beslissing om het kartel stop te zetten. Woensdag as. geeft hij een persconferentie. SP.a-boegbeeld Renaat Landuyt reageert wel. De SP.a zal zich niet laten leiden door wat er door andere partijen wordt beslist, zegt Landuyt, maar hij voegt er wel aan toe dat dit betekent dat er in Brugge een grote partij bijkomt, en dat alle mogelijkheden straks open liggen voor de vorming van een nieuwe coalitie. De beslissing van N-VA houdt volgens Landuyt ook in dat het niet langer de CD&V zal zijn die zal bepalen wie de burgemeester levert in Brugge. Open Vld-lijsttrekker, Mercedes Van Volcem, zegt dat ze in het verleden met alle coalitiepartners goed heeft samengewerkt, en dat de beslissing van N-VA voor haar geen verschil uitmaakt. "Ik meen wel dat door die wending, iedere lijsttrekker in Brugge nu een potentieel kandidaat-burgemeester is. Het worden dus boeiende verkiezingen, zoveel is zeker."
CD&V-boegbeeld Dirk De fauw, dé kandidaat-burgemeester om in Brugge Patrick Moenaert op te volgen, was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

Brugge wordt momenteel bestuurd door een coalitie van CD&V/NVA, SP.a en Open Vld.

(JVB-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com