stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32749
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Vanaf februari minder Blauw op Brugse straten

Nieuws
Brugge, woensdag 26/10/2011. De controle op het betalend parkeren in Brugge zal vanaf 15/2/2012 door privé bedrijf in Brugge, "wel met de volledige bescherming van privacy van de burger, want het stadsbestuur blijft zelf de rekeningen sturen: de privé partner zal geen inzage krijgen in verdere informatie van de betrokken burgers". Dat zei burgemeester Patrick Moenaert (CD&V)in de gemeenteraad, waar hij toelichtte dat een deal met een onderneming zal gelden voor 5 jaar en tot 10 jaar verlengbaar zal zijn. Brugge zal daar 350,000 euro voor neertellen, iets waar vanuit oppositiepartij Groen! stevige kritiek op werd geuit door Rita Brauwers: "duur beleid dat bovendien niet eens parkeerders uit de binnenstad houdt".

Minder Blauw

Yves Buysse van Vlaams Belang had oog voor heel wat anders: "wat gebeurt er namelijk met de politieagenten die enkele jaren geleden extra werden aangeworven om het parkeerbeleid af te dwingen?" En, zo zegt Buysse, blijkt dat "het tegenovergesteld effect ontstaat van wat werd aangekondigd: blauw verdwijnt van straat. En die politiemensen deden echt veel meer dan boetes uitschrijven allen...

Meer boetes?

"De opbrengsten van parkeerboetes uitgeschreven door privébedrijven zijn in andere steden bij privatisering fenomenaal omhoog gegaan, maar enkel bij Belgische overtreders, ...," wist Buysse verder nog.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com