stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32758
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

De topchefs koken, wij eten!

Nieuws
Brugge, zaterdag 29/10/2011. Bij het begin van de herfstvakantie is de Brugse markt omgetoverd in een openluchtrestaurant met de beste 28 Brugse koks en hun al dan niet sterrenzaak.
Het publiek zal tegen een kleine prijs op twee verschillende locaties kunnen genieten van culinaire hoogstandjes bereid door o.a. Geert Van Hecke (De Karmeliet), Patrick Devos (Restaurant Patrick Devos) en Dominique Persoone (The Chocolate Line). Zij zijn de chefs die met schepen Decleer gewerkt hebben om de Brugse markt om te toveren in een gastronomisch restaurant. We schieten inderdaad te kort door er enkel drie chefs uit te halen. Iedereen zet trouwens zijn beste beentje voor om culinair Brugge in de kijker te zetten.

Verlaag de drempel

Kookeet wil Bruggelingen en bruggebezoekers op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de gastronomische troeven die er in onze stad aanwezig zijn. Zaterdag, zondag en maandag is de Brugse markt de smakelijkste plek ter wereld. Er wordt gewerkt met drank- en eetbonnetjes. Iedere chef bereidt 1 uniek hapje en de kostprijs is 3, 6 of 9 euro. In de hallen worden kookdemonstraties georganiseerd. Een aanrader wie de 'meesters' zelf aan het werk wil zien. Bovendien wordt er niet alleen voor lekkere hapjes gezorgd, er wordt ook een muzikaal, cultureel sausje voorzien.

Kookeet is een organisatie van de dienst lokale economie in samenwerking met de vzw Brugge Plus.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com