stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=32958
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Alain Remue van de Cel Vermiste Personen in KHBO

Op de agenda voor Brugge op dinsdag, 6/3/2012:

Brugge, zondag 29/1/2012. Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen van de federale politie, komt op dinsdagavond 6 maart om 19 uur in de KHBO Campus Brugge spreken over zijn ervaringen. Het gaat om een avondseminarie voor de studenten bedrijfsmanagement, afstudeerrichting rechtspraktijk, maar ook het publiek is welkom. Het aantal plaatsen is beperkt tot 150.

De Cel Vermiste Personen werd in 1995 opgericht na de verdwijningen van Julie, Melissa, An en Eefje. Elke politiedienst die met een onrustwekkende verdwijning te maken krijgt, moet sindsdien de Cel verwittigen. Alain Remue komt de werking van zijn team voorstellen.
Hoe wordt dit soort zaken door politiediensten aangepakt? Vanaf wanneer wordt er gesproken van een onrustwekkende verdwijning? Om hoeveel verdwijningen gaat het in BelgiŽ? Hoe werkt en denkt men in de Cel Vermiste Personen?
Aan de hand van enkele voorbeelden uit dossiers doet hij uit de doeken waarom het Belgische opsporingsmodel toonaangevend is voor heel Europa. Soms zijn de verhalen schrijnend, dan weer mysterieus of ronduit grappig.
Het seminarie vindt plaats op dinsdag 6 maart om 19 uur in auditorium Montanus van de KHBO Campus Brugge, Xaverianenstraat 10, 8200 Brugge (www.khbo.be/contactinfo). Het aantal plaatsen is beperkt tot 150. Er wordt niet gewerkt met inschrijvingen, dus er vroeg bij zijn is de boodschap


(FN-Meegedeeld-KHBO)

FN
Meer op www.khbo.be/contactinfo

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com