stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33003
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Welke vastgoedcrisis? Brugge blijft aan de lopende band vastgoed verkopen


Brugge, maandag 20/2/2012. Als je sommige media en ondernemersorganisaties mag geloven gaat het ondertussen bijzonder slecht in de bouw en het vastgoed. De praktijk in Brugge lijkt daar in elk geval op zijn minst van af te wijken. Zo is in een week tijd meer dan een derde van de appartementen in de tweede fase van het Julien Saelenspark in Assebroek bij Brugge verkocht. Dit resultaat is opmerkelijk omdat de appartementen in deze fase wat luxueuzer zijn en dus hoger in prijs.

Prijs drijft de markt

"De snelheid waarmee de appartementen in dit project worden verkocht is dan uitzonderlijk", zegt Jochen Vanhulle van Immolis, "en is volgens mij te verklaren omdat dit type appartement, in een groene omgeving aan de rand van de stad, aansluit op wat een ruim publiek zoekt. Maar om te antwoorden op uw vraag: van die crisis merken wij hier weinig of niets."

Derde fase

Het Julien Saelenspark is een vastgoedproject van DCB uit Antwerpen en "het eerste gebouw dat momenteel wordt opgetrokken, was ook in twee maanden verkocht. Het tweede gebouw waarvan de werken starten in maart was in drie maand verkocht en ook nu merken wij een stormloop: als er vastgoed wordt aangeboden aan een redelijke prijs is daar altijd een markt voor. Crisis of niet", stelt Vanhulle...

Immolis
Vlamingstraat 67
8000 Brugge
0495-108 108

(FN-Meegedeeld-Galbertus)

FN

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com