stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33022
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Op de koffie bij Mgr. Jozef De Kesel

Op de agenda voor Brugge op vrijdag, 2/3/2012:
Cultuur
Brugge, woensdag 29/2/2012. Het gebeurt niet elke dag dat de bisschop half Brugge op de koffie uitnodigt, maar ook het bisschopshuis neemt op vrijdag 2 maart deel aan de zesde editie van de actie Koffiestop van Broederlijk Delen. Samen met mgr. Jozef De Kesel, bisschop van Brugge, nodigen alle medewerkers van het bisschopshuis iedereen graag die ochtend tussen 10.30 uur en 12 uur uit op bezoek te komen in de Heilige Geeststraat 4 te Brugge, een (h)eerlijke kop koffie (of thee) te drinken en een vrije bijdrage te doen voor het werk van Broederlijk Delen. Zo kan je dus op de koffie met de bisschop én steun je de plannen van mensen in het Zuiden in hun strijd tegen armoede en onrecht.

Een Koffiestop is gezellig, zegt André Devos, educatief medewerker van de dienst Broederlijk Delen binnen het bisdom Brugge. Mensen komen samen rond een warm zuiders product en maken kennis met de campagne van Broederlijk Delen. Op de Koffiestop in het bisschopshuis zal ook Veerle Defloor, verpleegkundige en antropologe uit Brugge, aanwezig zijn. Als vrijwilligster van Broederlijk Delen deed ze 2 jaar geleden ervaring op in Guatemala, een land dat in deze campagne van Broederlijk Delen centraal staat. Ze werkte er voor SERJUS, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen die probeert om de lokale Mayagemeenschappen - via sociale, economische en politieke vorming en ondersteuning van leiders, vrouwengroepen, coöperaties en jongerengroepen - te versterken. Haar taak bestond erin om de situatie van jongerengroepen in kaart te brengen, om mee te zoeken naar een goede methodologie voor de vormingen van jongeren en om de jongerenwerking te ondersteunen. Tijdens haar verblijf in Guatemala organiseerde ze daar trouwens zelfs een koffiestop, om het gebruik van 'uitbuitkoffie' aan te klagen.

In West-Vlaanderen zijn er dit jaar 302 Koffiestops. Verschillende groepen organiseren in het bisdom Brugge een Koffiestop: 80 parochies, 102 basisscholen en kleuterscholen, 38 secundaire scholen, drie hogescholen, 23 verenigingen, acht bedrijven (onder andere verschillende Kringwinkels), 27 voorzieningen in de zorgsector enkele horecazaken, CM,…

(FN-Meegedeeld-BD/Foto: FN)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com