stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33051
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Klassiek concert voor weeshuis Ebenezer in Kenia

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 17/3/2012:
Cultuur
Brugge, zaterdag 10/3/2012. Op zaterdag 17 maart 2012 om 20u. organiseert vzw Kitanda uit Brugge een klassiek concert ten voordele van het weeshuis Ebenezer in Ahero, nabij Kisumu in Kenia. Het is het Drongens Kamerorkest onder de leiding van dirigent Ann Pareyn dat het concert verzorgt.

Weeshuis

"De opbrengst van het concert gaat integraal naar de kinderen van het weeshuis en school Ebenezer in Kenia, " zegt Rudy Devinck, de voorzitter van de Brugse vzw Kitanda, die de taak op zich genomen heeft, om dit weeshuis in zijn vele noden te helpen. "Concreet gaat het om de voorziening van drinkwater (boorput), het opsturen van degelijke matrassen voor de bedjes van de 400 wezen, hulp bieden om kwaliteitsvol onderwijs mogelijk te maken voor de 700 leerlingen, de elektriciteitsvoorzieningen op punt stellen Dat alles kost veel geld en daarom organiseren wij regelmatig concerten en andere evenementen om de opbrengst aan de werking van het weeshuis te schenken," zegt Rudy Devinck.

Plaats van de afspraak is de Sint-Baafskerk in Sint-Andries. Op het programma staan werken van onder meer Vivaldi, Boccherini en Holst. Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.ebenezer.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com