stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33086
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Leerlingen Spermalie terug na prestigieuze gastronomische wedstrijd Bocuse d'Or

Nieuws
Brugge, dinsdag 20/3/2012. De gastronomische wedstrijd Bocuse d'Or geldt als het wereldkampioenschap koken en de Europese finale ervan heeft dit jaar plaats op de Heizel. Chefs uit 24 landen nemen het daar tegen elkaar op (foto), om de Europese overwinning binnen te halen en de 12 best geklasseerde chefs nemen dan in 2013 naar de wereldfinale die altijd plaatsvindt in Lyon.

Brugse leerlingen helpen topchefs

"De Hotel- en Toerismeschool Spermalie had zich kandidaat gesteld om de chefs te ondersteunen", zegt directeur Filiep Defraye en "onze leerlingen hebben dat uitstekend gedaan".

Als een voetbalmatch

"Ik kom zelf net terug uit Brussel en ik zat in de tribune. Je moet het bijna gaan voorstellen als een voetbalmatch, waarbij de supporters van verschillende landen met vlaggen, toeters en bellen hun chefs aanmoedigen; een groot contrast met bijvoorbeeld de Prosper Montagne, die in onze school wordt georganiseerd, waar het altijd om de concentratie gaat en als je er binnenkomt hoor je onmiddellijk shht, stil zijn, zwijgen. Daar is het net het tegenovergestelde. Onze 20 cursisten, 10 van de eenjarige opleiding kok en kelner en 10 van het 6de jaar restaurant en keuken hebben er samen onze technisch adviseur Patrick Holthof en onze maître d'hôtel Johan Ros een fantastisch paar dagen mee gemaakt en deze wedstrijd is naast bijzonder leerrijk voor de leerlingen ook later een zeer belangrijke vermelding op hun CV... Ik zag de leerlingen glimmen," besluit een duidelijk trotse directeur Filiep Defraye.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer op www.spermalie.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com