stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33127
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Twee nieuwe tunnels Expresweg geopend

Nieuws
Brugge, woensdag 11/4/2012. Burgemeester Patrick Moenaert en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits hebben deze morgen de eerste auto's door de twee nieuwe tunnels op het kruispunt van de Expresweg (N31) met de Koning Albert I-laan en de Legeweg in Brugge laten rijden. "Een zeer belangrijke stap in de aanpassing van de Expresweg met het oog op een vlotter en verkeersveiliger verkeer", zei de burgemeester. Volgens de minister "zullen de kruispunten rond de tunnel ook tegen het einde van het jaar volledig heringericht zijn. De werkzaamheden aan beide kruispunten kosten 32,8 miljoen euro".

Chartreuseweg en de Bevrijdingslaan

Minister Crevits kondigde aan dat de volgende werken aan de kruispunten met de Chartreuseweg en de Bevrijdingslaan in volle voorbereiding zijn: ook daar is 12 miljoen euro voor gereserveerd.

De Expresweg N31 is de belangrijkste verbinding tussen Brugge en de haven van Zeebrugge enerzijds en de autosnelwegen E40 en E403 anderzijds. De Expresweg is 18 km lang en op termijn moeten alle kruispunten er ongelijkgronds worden aangelegd, om de doorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren. De voorbije jaren gebeurden de nodige aanpassingen ter hoogte van de kruispunten met de Astridlaan, de Wittemolenstraat en de Tillegemstraat. Sinds het najaar 2010 zijn de Koning Albert I-laan en de Legeweg aan de beurt.

De eerste auto's kregen deze morgen de toestemming om door de tunnels te rijden. Nu dit deel van de werken achter de rug is, kunnen bovengronds de rotondes worden aangelegd en kan de bouw van de vorkvormige fietsersbrug verder worden afgewerkt, een belangrijke verbinding onder meer richting hogeschool KHBO. Ook aan de Legeweg komen er nieuwe volwaardige dubbelrichtingsfietspaden. Hinder beperkt In het kader van de minder hinder aanpak werd er gekozen om beide kruispunten gelijktijdig aan te pakken. De verwachting is dat de werken aan de Legeweg in het najaar klaar zullen zijn, de werken aan de Koning Albert I-laan tegen het einde van het jaar. Beide werken zijn goed voor een investering van 32,8 miljoen euro.

Dynamische informatieborden

Minister Crevits had ook nog een ander nieuwtje mee: "Brugge krijgt binnenkort 5 dynamische informatieborden: één langs de N31, twee op de E40 (één richting Gent ter hoogte van Loppem en één richting Oostende ter hoogte van Oostkamp), één bord langs de E403 richting Zeebrugge in Ruddervoorde en de laatste langs de E34 richting Antwerpen ter hoogte van Maldegem. De bedoeling is dat deze borden tegen de grote vakantie gebruiksklaar zijn.De installatie en de plaatsing kost 1 miljoen euro."

(FN-Meegedeeld-HC)

FN

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com