stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33165
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Logi Technic weigert sociale verkiezingen

Nieuws
Brugge, dinsdag 8/5/2012. Zelfs in het jaar 2012 blijken er nog werkgevers te bestaan, die het sociaal overlegmodel in België via ondernemingsraden en comités preventie en bescherming niet aanvaarden. Tot die vaststelling komt ondermeer Luc Lugghe van ACV Metaal in Brugge, die verwijst naar het bedrijf Logi Technic, nauw verweven met de Accent groep.

Vierde keer geen verkiezingen

"In 1999 startte dit bedrijf in de technische outsourcing en evolueerde tot vandaag naar een bedrijf, opererend vanuit Jabbeke, met een kleine 200 arbeiders en 36 bedienden , maar noch in 2000, 2004, 2008 organiseerde het bedrijf sociale verkiezingen".

Kandidaten onder druk

Volgens Logghe werden 7 ACV-kandidaten "zwaar onder druk gezet om zich uiteindelijk niet verkiesbaar te stellen op de ACV-lijsten om zo voor vertegenwoordiging te zorgen. Aanvankelijk was er zelfs nog een constructief telefonisch contact met de personeelsverantwoordelijke en de gedelegeerd bestuurder, maar van zodra de ACV-lijsten ingediend waren was de managing director van oordeel dat hij alle kandidaten één voor één en individueel moest roepen. Onder zeer zware druk tijdens die gesprekken, maar ook door het opzetten van collega-werknemers tegen de kandidaten. Dat gebeurde onder meer met de dreiging van het mogelijks afschaffen van de logi Technic-awards waarbij gegooid wordt met zeiltochten, flatscreens, wieleruitrustingen, en dergelijk voor de beste werknemers."

Niet van deze tijd

Volgens Logghe worden werknemers "aan een zeer lage loonkost aangesteld" en hij vraagt zich openlijk af "waarom de RSZ bijvoorbeeld niet ingrijpt tegen de niet-aangegeven extra-legale voordelen en bedrijfswagens die de onderneming zou hnteren. Vakantiedagen moeten bijvoorbeeld ook minstens 14 dagen vooraf worden aangevraagd en kunnen die al helemaal niet worden verkregen tijdens bouwverlof en kerstvakantie Continu opleidingsmogelijkheden worden bij het bedrijf buiten de werkuren georganiseerd, en -ik zou bijna zeggen uiteraard -niet betaald," besluit Logghe, die via andere ondernemingen die klant zijn bij het bedrijf de ondernemer wil onder druk zetten.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com