stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33497
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Moonartgallery houdt het voor bekeken

Nieuws
Brugge, woensdag 5/9/2012. De Brugse cultuurwebsite Moonartgallery, een baken in de onafhankelijke berichtgeving in onze stad, houdt het na 10 jaar strijd voor bekeken. Dat heeft Jon Misselyn zonet formeel bevestigd.

Als cultureel kritisch informatiemedium was MAG uniek in Vlaanderen en Misselyn noemt de 'onverschilligheid van de cultuurhuizen zelf', als voornaamste reden om een punt te zetten achter de website, samen met 'de Brugse politiek waar geen ruimte is voor kritiek'.

Geld verspild

"Er stroomt jaarlijks 20 miljoen euro subsidiegeld naar Brugge voor cultuur. Bruggelingen hebben er geen idee van hoeveel geld er verspild wordt. Van die 20 miljoen gaat het overgrote deel naar personeelskosten en maar een fractie naar de kunstenaars. En wat mij opvalt is dat de meeste van die personeelsleden ook geen interesse hebben voor cultuur: je ziet ze weinig op evenementen als ter geen receptie aan verbonden is," zegt Misselyn.

Dorpsmentaliteit

"Ik heb het gevoel dat een soort dorpsmentaliteit heerst in die cultuurmiddens. Veel van die mensen zijn aangeworven in 2002, zonder de minste ervaring. Die organisaties moesten dus zonder ervaring starten met alle gevolgen van dien. Wij namen dat kritisch aan en zij zagen ons als de vijand. En het komt hier op neer dat we dit stilaan beu werden. Ik heb zo het gevoel dat dat ook de bedoeling was. Het is duidelijk: de cultuurhuizen willen geen kritische stem. Ze willen geen feedback maar ze zouden die eigenlijk wel kunnen gebruiken, want alle beoordelingscommissies zijn nog strenger dan wij..." besluit Jon Misselyn.

Het Geslacht De Fauw

Misselyn laat overigens de deur op een kiertje open, om na de verkiezingen, mocht dan een andere sfeer zijn ontstaan, her op te starten onder een andere naam. Ook hij weet niet wie de verkiezingen zal winnen maar "Het Geslacht De Fauw" leeft klaarblijkelijk al op zijn kleine redactie als een ideetje zijn voor de naam van een nieuwe site...

Het is geen goeie dag voor Brugge en voor de cultuur-en mediawereld.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.moonartgallery.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com