stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33555
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Peter Bulckaen: ik leef elke dag met de wetenschap dat ze me zeggen: hier stopt het voor u

Showbiz
Blankenberge, dinsdag 25/9/2012. Hoezeer VTM gezicht Peter Bulckaen, bekend uit de reeks Familie, ook een household-name mag zijn in het Vlaamse medialandschap, ook hij ontkomt niet aan de huidige labiele sfeer in het Vlaamse televisielandschap...

Storm rond Familie

Binnen de cast van Familie, die aan zijn maar liefst 22ste seizoen bezig is, heeft het ferm gerommeld. Heel wat personages zijn eruit geschreven en een onderlinge ruzie zou aan de basis liggen. Peter Bulckaen, die de rol van Matthias Moelaert speelt, is er ook niet helemaal gerust in: "wat er boven ons hoofd beslist word hebben wij niks aan te zeggen, als zij vinden dat bepaalde personages niet meer voldoen moeten wij ons daarbij neerleggen. Het kan morgen ook Peter Bulckaen zijn, die aan de kant moet, ik weet het niet… Ik leef elke dag met de wetenschap dat ze me zeggen kijk Peter het was goed, we hebben een toffe tijd had met u maar hier stopt het voor u. Ik leef daar alle dagen mee!"

Wittekerke was het voorbeeld

"Bij het einde van Wittekerke hadden we de indruk, dat het zeker nog niet afgelopen was en er nog heel veel stof in zat om voort te gaan. Het is sedert het einde van Wittekerke dat ik beseft heb, dat er niks voor eeuwig is en dat ze morgen kunnen zeggen hier stopt het voor u, iedere acteur moet daar de dag van vandaag rekening mee houden," weet Peter.

Woestijnvis

"Jammer genoeg ben ik nog niet benaderd door Woestijnvis, want veel van hun programma's vind ik wel goed. Ik denk dat het probleem is dat ik een te herkend VTM gezicht ben. Ik zou echt eens weer willen een rol hebben waar ik echt weer eens moet gaan wroeten en zoeken en met mijn kop tegen de muur lopen en opnieuw moet beginnen. Iets waar ik mijn tanden kan inzetten. Momenteel zit ik zo in de populaire genres, het zou deugd doen om daar weer eens uit te geraken. Och ja een acteur is nooit tevreden hé..." lacht Peter Bulckaen weg.

Peter Bulckaen speelt binnenkort overigens een sleutelrol in de Westvlaamse komedie Van kwoad nor erger, die in première gaat op 19 oktober 2012 in het kusttheater 'Colisée' te Blankenberge. In het voorjaar van 2013 gaat deze productie op tournee o.a. naar Torhout, Beernem, Gent, Izegem, Harelbeke,…

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto: Ethel De Meyer)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com