stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33657
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Grootste containerschip ter wereld in Zeebrugge verwacht

Economie
Brugge, maandag 12/11/2012. Midden december wordt het grootste containerschip ter wereld in Zeebrugge verwacht. Het betreft het m/v "CMA CGM Marco Polo". Met een totale vervoerscapaciteit van 16.020 TEU betreft het hier het allergrootste containerschip dat ooit op de wereldzeeŽn werd ingezet. Het is net geen 400 meter lang (zie afbeelding): vier voetbalvelden is dat. Van de brug naar de boeg lopen duurt 8 minuten. Het schip behoort tot een reeks van drie identieke schepen van de rederij CMA CGM uit Marseille. De schepen worden gebouwd door de Zuid-Koreaanse werf Daewo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME).

French Asia Line

Het vaartuig wordt samen de zusterschepen "Vasco da Gama en "Zheng He", die in april volgend jaar in de vaart worden genomen, ingezet op de French Asia Line (FAL1)-dienst tussen AziŽ en Noord-Europa. Dit eerste schip in de reeks laadde vorige week voor het eerst in de Chinese haven Ningbo en is nu op maidentrip richting Europa.

In Zeebrugge wacht de "Marco Polo" een warm onthaal. In Zeebrugge heeft de Franse rederij CMA CGM een vooruitgeschoven kantoor dat alle aanlopen aan Zeebrugge operationeel opvolgt.

(FN-meegedeeld-CMA CGM)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com