stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33687
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Amnesty International al sinds 1977 in Brugge actief

Nieuws
Brugge, woensdag 28/11/2012. Vrije meningsuiting en censuur zijn deze winter de thema's die Amnesty International centraal zet tijdens de eindejaarscampagne van 1 tot 10 december. Tijdens die campagne is het de bedoeling mensen op verschillende manieren te confronteren met hoe gelukkig wij ons mogen prijzen met de vrije meningsuiting in ons land en hen daarbij te laten voelen hoe het elders soms anders loopt.

Amnesty in Brugge

Amnesty bestaat wereldwijd al meer dan 50 jaar en wij gingen voor U na hoe het in Brugge gesteld is met Amnesty: Kathleen Coen werkt in Brugge met een gemengde groep, die al actief is sinds 1977, en die momenteel een 10-tal leden telt, bestaande uit veldwerkers en echte dossiervreters "die onder meer mensenrechten in China en Colombia nader inder de loep nemen en via schrijfacties vooral in die landen proberen beweging te brengen om de mensenrechtensituatie te verbeteren. Momenteel werken we met de groep in Brugge ook rond de toestand van een Palestijns dorp, dat door de Israelische veiligheidsmuur doormidden wordt gesneden, waardoor de mensen niet meer kunnen gaan werken en dus hun inkomen verkiezen. Daarzijn mensenrechten heel concreet!", zegt Kathleen. "De groep probeert overigens steeds nieuwe leden aan te trekken, wat niet altijd even gemakkelijk is. We voeren hier actie voor mensen die in China en Colombia, maar ook in andere landen, opgesloten worden omdat ze hun mening geven en eisen hun vrijlating. We verdedigen schrijvers, artiesten, journalisten, ... die hun leven of hun vrijheid riskeren om vrij uit te drukken wat ze denken. Dit weekend starten ook wij met onze traditionele kaarsenverkoop."

In Brugge zijn er twee groepen van Amnesty actief:

In het Sint Andreaslyceum, Fortuinstraat 29, 8310 Brugge is er een schoolgroep
Contactpersoon daat is Sylvia Van Loo, sylvia.vanloo@scarlet.be, Telefoon: 050 28 85 10
In Brugge zelf is er een groep die open staat voor een breder publiek. Hun ontmoetingsplaats is Lamoot Veldm. Fochstraat 73, waar iedere laatste dinsdag van de maand om 20u wordt vergaderd. Contactpersoon daar is Kathleen Coen, Koningin Elisabethlaan 65, 8000 Brugge, coenkathleen@skynet.be , 050 33 79 77 of 0475 24 29 55

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.aivl.be/brugge-51

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com