stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33692
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugs chemiebedrijf helpt project ontmoetingskansen voor mensen met NAH

Nieuws
Brugge, dinsdag 4/12/2012. Het Brugse chemiebedrijf Umicore, dat in de Pahoekeweg verf, vernis en drukinkt produceert, heeft vanavond een cheque van 1000 euro geschonken, aan het project Ontmoetingskansen, een samenwerkingsproject tussen verschillende voorzieningen voor mensen met niet aangeboren hersenletsels (NAH) uit de provincie West-Vlaanderen. Met de centen wil het project zichzelf ruimer bekend maken, zegt voorzitster  Veerle Declercq.

Provincie

"Wij organiseren maandelijks activiteiten voor deze personen en hun familieleden, hier in Brugge, maar ook in Gits,in de Westhoek en . De activiteiten op zich willen boeiend zijn en gevarieerd, maar duren niet zo lang om bewust ruimte te laten voor het samenzijn op zich, voor de ontmoeting met lotgenoten en vooral dit heeft voor alle deelnemers een belangrijke waarde. Een reden waarom ze komen en blijven komen."

Oorzaken NAH

Een hersenbloeding, een klap op het hoofd als gevolg van een val of een verkeersongeluk, zuurstoftekort in de hersenen... Het overkomt zovelen onder ons. Sommigen herstellen volledig en kunnen probleemloos het vroeger leven heropnemen. Voor anderen verloopt dit herstel minder goed, want opgelopen hersenletsels zijn blijvend. "Afhankelijk van de plaats van het letsel in de hersenen hebben deze mensen soms zeer verschillende problemen. De letsels kunnen te maken hebben met hun bewegingsmogelijkheden, het geheugen, het denkvermogen, het gedrag en betreffen veelal een combinatie van al deze gevolgen, en onze activiteiten moeten dus worden aangepast aan mensen met zeer verschillende aandoeningen," legt Veerle uit.

Salima Kankindi, de medewerkster van Umicore die het project in het bedrijf waar ze werkt voorstelde, was in elk geval blij het verschil te kunnen helpen maken, vooral gezien Ontmoetingskansen een feitelijke vereniging is, die op geen subsidie kan aanspraak maken. Giften zijn voor deze groep dan ook een belangrijke bron van inkomen om precies dat ietsje meer mogelijk te maken.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.nah-ontmoetingskansen.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com