stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=35040
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugge krijgt mini-amateurfilmfestival

Nieuws
Brugge, maandag 25/2/2013. Hoewel de organisitoren het nog niet zo willen noemen, ziet het er naar uit dat Brugge een (mini-)amateurfilmfestival krijgt: op zaterdag 27 april 2013 organiseren de Brugse Dienst Cultuur en het Razor Reel Fantastic Film Festival in het kader van de "Week van de Amateurkunsten" (WAK) voor het eerst de "De Dag van de Amateurfilms&". Deze dag staat in het teken van de amateurfilmmaker, die net iets meer uit hun camera gehaald hebben dan de doorsnee huisvader.

Voor wie

"Heb je jouw oog constant op de ‘viewfinder’ van jouw camera en kan je wellicht ook wat monteren met de computer? Dan is deze dag iets voor jou", zegt Patrick Van Hauwaert, de project coordinator van de Dag van de Amateurfilms. VZW Razor Reel en de Dienst Cultuur Brugge dagen iedereen uit om hun filmkunsten te verzamelen op een DVD en deze, vr 15 april 2013, op te sturen naar het Razor Reel hoofdkwartier.

4 segmenten

"De film hoeft niet te voldoen aan de normale vormvereisten van een standaard Hollywood ‘blockbuster’. We zijn al tevreden met iets minder", zegt Patrick grappend. "We hebben 4 categorin: muziek, dat kunnen videoclips of ‘soundscapes’ zijn; markante reportages van een reisverhaal; een grappige versie van je sollicitatie; of echt iets waar een scenario in zit. En je moet niet van Brugge te zijn om deel te kunnen nemen! We zullen zoveel mogelijk van dergelijke fims laten zien op zaterdag 27 april 2013, in 4 daarvoor speciaal ingerichte screening rooms: inderdaad, je film komt op groot doek!"

Praktisch

Stuur jouw filmp(je) op een leesbaar formaat (MOV, DV, AVI, MPEG,...), op een USB, CD of DVD, (hou er rekening mee dat ze niet teruggestuard wordt: een kopie dus) door naar Razor Reel, WAK2013 , Sint-Arnolduslaan 47, B-8200 Brugge. Dit vr 15 april vergezeld van jouw adres en email-adres. Wie weet wordt jouw filmpje straks vertoond tijdens de WAK 2013.

(FN-Meegedeeld-Razorreel)

FN
Meer op www.razorreel.be

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com