stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=35740
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Europese strandrugbycompetitie komt eind juni naar Zeebrugge

Op de agenda voor Brugge op vrijdag, 28/6/2013:

Brugge, donderdag 9/5/2013. Op het strand van Zeebrugge vindt op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni een internationaal strandrugbytornooi plaats. Dat heeft het Brugs stadsbestuur vanochtend beslist.

Het evenement komt voor de tweede keer naar Zeebrugge en maakt deel uit van de 'EBRA European Beach 5s Rugby Series'. Deze competitie bestaat uit vier tornooien, die allen in juni en juli worden afgewerkt. Naast Zeebrugge doet het rugby-evenement ook de stranden van Marseille (Frankrijk) en Figueira (Portugal) aan. De finale vindt plaats in het Italiaanse Lignano.

"Ongeveer tachtig ploegen, goed voor duizend rugbyspelers, worden samen met hun aanhang in Zeebrugge verwacht", zegt schepen van Sport en Evenementenbeleid Annick Lambrecht. "Op vrijdag arriveren ze en wordt er een welkomstfuif georganiseerd. De competitie, zowel voor dames- als herenteams, start op zaterdag. Op en rond het evenementenplatform worden daarvoor tien terreinen uitgetekend. Op zondag volgen de finales", zegt Lambrecht. "Uniek is, naast het geleverde spektakel, de ongedwongen sfeer binnen het rugbywereldje. Er heerst een enorme sportiviteit, zelfs vriendschap onder de verschillende ploegen en supporters. Dat maakt het evenement ook zeer aantrekkelijk voor het grote publiek."

Voorafgaand aan het internationaal rugbytornooi organiseert de Vlaamse Rugbybond op vrijdag 28 juni een strandtornooi voor secundaire scholen. Deelname aan dit tornooi is volledig gratis.

(FN-Meegedeeld-Brugge)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com